ZPC Brześć inwestuje w automatyzację produkcji

ZPC Brześć inwestuje w automatyzację produkcji

Producent słodyczy i przekąsek z Brześcia Kujawskiego zainwestował w nowoczesny system paletyzacji, automatyzując tym samym końcowe procesy produkcji w swoim zakładzie. Pozwoli to na zwiększenie wydajności, jakości oraz bezpieczeństwa wspomnianych procesów.

ZPC Brześć stawia w produkcji na połączenie nowoczesnych rozwiązań technologicznych z tradycyjnymi recepturami. Firma wprowadza regularnie w swoim zakładzie – uruchomionym w 2010 roku – kolejne usprawnienia technologiczne. Wdrożony system paletyzacji sprawił, że Brześć całkowicie zautomatyzował końcowe procesy produkcji swoich flagowych wyrobów z ciasta ptysiowego, czyli słomki oraz groszku ptysiowego.

 

– Sektor spożywczy od kilku lat podąża za trendem automatyzacji procesów pakowania, co jest zrozumiałe, biorąc pod uwagę rosnącą konkurencję, chęć ciągłego usprawniania i optymalizacji produkcji czy też wysokie wymagania BHP związane z produkcją żywności. W związku z tym, automatyzacja kolejnych obszarów produkcji słodyczy i przekąsek była dla nas od dłuższego czasu jednym z kluczowych celów, których osiągnięcie umożliwi nam dalszy rozwój oraz zwiększenie efektywności – mówi Arkadiusz Drążek, dyrektor handlowy w firmie Brześć.

 

Automatyzacja i optymalizacja procesu produkcji pozwoli firmie z Brześcia Kujawskiego na konsekwentną realizację strategii biznesowej, zakładającej dalszą intensyfikację współpracy z sieciami handlowymi w segmencie private labels oraz ekspansję zagraniczną.

 

Poleć ten artykuł:

Polecamy