Używasz przeglądarki Internet Explorer 6, która nie jest wspierana nawet przez producenta.
W związku z tym, cześć funkcjonalności serwisu może być dla Ciebie niedostępna.
Radzimy zainstalowanie nowszej wersji Internet Explorera (zobacz tu) lub innej przeglądarki (zobacz tu lub tu).
...

Znaki drogowe - element infrastruktury liniowej czy punktowej?

Dyskusja publiczna  |  2 wpisy  |  1 dyskutant

Aleksander Pawlicki Aleksander Pawlicki autor ma 1 podziękowanie wpis ma 1 podziękowanie

Witam ;) Niedawno przestudiowałem troszeczkę obie definicje dotyczące infrastruktury liniowej jak i zarówno punktowej w transporcie samochodowym... Jednak nadal nie poznałem odpowiedzi na wciąż nurtujące mnie pytanie, a mianowicie:

Jeżeli elementami infrastruktury liniowej są również obiekty oraz urządzenia mające na celu odpowiednie prowadzenie i zabezpieczenie ruchu, to czy znaki drogowe również możemy do nich zaliczyć?

Jerzy Różyk -  CDS Kancelaria Brokerska Jerzy Różyk - CDS Kancelaria Brokerska autor ma 10 podziękowań wpis ma 1 podziękowanie

Panie Alexandrze, w naszym kraju zdecydowanie do liniowej. Jeżeli jedzie Pan z prędkością 100 km/h może Pan sam zaobserwować, że stojące w pasie drogowym (na poboczu drogi)znaki pionowe, ponieważ jest ich tak dużo, tworzą linię. Przy tej prędkości, będzie to linia przerywana, ale przy prędkości np. 150 km/h, będzie to już zdecydowanie linia ciągła.

Przepraszam, Pana pytanie było całkiem poważne, a moja odpowiedź ma charakter żartu - ot taka parafraza istniejącego - jaki by on nie był - stanu prawnego :)))

Pozdrawiam,

Jerzy Różyk

Aby dyskutować na forum, należy się zalogować.

Zgłoś naruszenie wpisu w dyskusji Znaki drogowe - element infrastruktury liniowej czy punktowej?

Możesz teraz zgłosić wybrany wpis do moderacji, jeśli uważasz, że narusza regulamin lub zasady dobrego wychowania.
Nasi moderatorzy sprawdzą Twoje zgłoszenie.

Zgłaszany wpis

Powód zgłoszenia